მორტადელა – ყველაზე პოპულარული იტალიური კერძი

0
17
#post_seo_title

ტრადიციული იტალიური კერძი მორტადელა ღორის ხორცისგან მზადდება და მთელ რიგ სასიამოვნო ინგრედიენტებს მოიცავს. წარმოგიდგენთ სამეფო ძეხვის კლასიკურ რეცეპტს, რომელიც საკმაოდ გემრიელია და სახლში მოსამზადებლადაც ადვილია.

ინგრედიენტები

ღორის ხორცი – 300გრ

საქონლის ხორცი – 200გრ

კვერცხი – 1ც

ნიორი – 3კბილი

ზეთისხილი – 2ს.კ.

ბულგარული წიწაკა – ნახევარი

მარილი – 1ჩ.კ

შავი პილპილი – გემოვნებით

წითელი პილპილი გემოვნებით

წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების ხერხი:

1. გაატარეთ 200 გრამი საქონლის და ღორის ხორცი ხორცსაკეპ მანქანაში. მოაყარეთ მარილი, პილპილი და აურიეთ.

მორტადელა - ყველაზე პოპულარული იტალიური კერძი

2. წვრილად დაჭერით დარჩენილი 100გრ ღორის ხორცი, დაუმატეთ ნიორი და აურიეთ ხორცთან.

3. დაუმატეთ ფარშს გატეხილი კვერცხი და აურიეთ.

მორტადელა - ყველაზე პოპულარული იტალიური კერძი

4. დაჭერით ბოსტნეული: მწვანე ზეთისხილი, ბულგარული წიწაკა მცირე კუბიკებად. აურიეთ ხორცში.

მორტადელა - ყველაზე პოპულარული იტალიური კერძი

5. გადააკარით პარკი და შეინახეთ მაცივარში 3-4 საათით.

მორტადელა - ყველაზე პოპულარული იტალიური კერძი

6. გაციებული ხორცის ნახევარს მიეცით მოგრძო ფორმა. შემოახვიეთ რამდენიმე ფენა პარკი და ასევე მოიქეცით ფარშის მეორე ნაწილთან.

მორტადელა - ყველაზე პოპულარული იტალიური კერძი

7. მოხარშეთ მორტადელა 1.5 საათის მანძილზე საშუალო ცეცხლზე.

მორტადელა - ყველაზე პოპულარული იტალიური კერძი

8. გააცივეთ, მოხსენით შეფუთვა და ამოავლეთ წითელ წიწაკაში.

მორტადელა - ყველაზე პოპულარული იტალიური კერძი

ძეხვი 2 კვირა ინახება. მისი გასინჯვის შემდეგ, ჩვეულებრივ ძეხვს აღარ იყიდით. ეს პიკანტური საკვები პირველივე ლუკმიდან თქვენი ფავორიტი გახდება.

მასალის გამოყენების პირობები