საშობაო (გურული) ღვეზელი -გთავაზობთ ტრადიციულ რეცეპტს
საშობაო ღვეზელი შობის ბრწყინვალე დღესასწაულის განუყოფელი ნაწილია.
ბევრ ოჯახში სწორედ ახლაა საშობაო ფუსფუსი და საშობაო (გურული) ღვეზელების ცხობაც იწყება. თუმცა ალბათ ცოტამ თუ იცის მისი მომზადების ტრადიციული რეცეპტი. გთავაზობთ ტრადიციულ რეცეპტს, გურული დიასახლისისგან.
დაგჭირდებათ: ყველი – 1.00 კგ. კვერცხი – 5.00 ცალი. ფქვილი
მომზადების წესი: მოვხარშოთ 4 კვერცხი , იმერული ყველი გავხეხოთ.
ცომის მომზადება:
ნახევარი კილო ფქვილი,ნახევარი ჩაის კოვზზე ცოტა სუფრის მარილი ,ასევე ცოტა შაქარი და დროჟი,მოვზილოთ რბილი ცომი და დაველოდოთ გაფუებას.
1 გუნდა ცომისგან გავაკეთოთ 2 პატარა გუნდა,გავშალოთ მრგვლად და ერთ ნახევარზე ჩავდოთ ყველი და ზემოდან დავადოთ შუაზე გაჭრილი კვერცხი.
ასევე თავზე წაუსვით კვერცხის გული და მოაყარეთ წვრილად დახეხილი ყველი.
გილოცავ შობის ბრწყინვალე დღესასწაულს! სარკმელში სანთლის დანთება არ დაგავიწყდეთ!
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi
მასალის გამოყენების პირობები