პიცა-ღვეზელი სოკოთი და ლორით

0
21
#post_seo_title

პიცა ყველასთვის საყვარელი საჭმელია. კლასიკური პიცის გარდა შეგვიძლია მისი სხვა ვერსიაც შემოგთავაზოთ. ეს სახლური და ნოყიერი სუპერპიცაა, რომლის ერთი ნაჭერიც კი დაგანაყრებთ და გასიამოვნებთ.

ის ღვეზელს უფრო ჰგავს – მაღალია და მრავალშრიანი. სწორედ ამაშია მისი ხიბლი: რაც მეტი შიგთავსია, მით მეტ საყვარელ გემოს შეხვდებით. დავიწყოთ?

ინგრედიენტები

  • 350 გ ფქვილი
  • 10 გ საფუარი
  • 1 ჩ. კ. მარილი
  • 150 მლ წყალი
  • 2 ს. კ. ზეითუნის ზეთი
  • 1 ხახვი
  • 200 გ ქამა სოკი
  • 150 გ ლორი
  • 1 ბულგარული წიწაკა
  • 150 გ მაგარი ყველი
  • 6 ს. კ. კეტჩუპი

მომზადება

1. მოამზადეთ ცომი: ღრმა თასში ჩაცერით ფქვილი, დაამატეთ საფუარი, მარილი, თბილი წყალი და ზეითუნის ზეთი. მოზილეთ ცომი. თასს დააფარეთ ჩაის ტილო და დადგით სითბოში 45 წუთით.

პიცა-ღვეზელი სოკოთი და ლორით

2. ხახვი, ლორი და სოკო დაჭერით პატარა კუბებად. შებრაწეთ ტაფაზე ცოტა ზეთის დახმარებით.

პიცა-ღვეზელი სოკოთი და ლორით

3. ამოსული ცომი გადაზილეთ და გააბრტყელეთ მოგრძო ოთხკუთხედის სახით. ცომს წაუსვით კეტჩუპი. ზემოდან დაალაგეთ ყველის ნაჭრები და მოშუშული მასა.

პიცა-ღვეზელი სოკოთი და ლორით

4. ოთხკუთხედი გადაახვიეთ რულეტის სახით და დაჭერით 10 სმ სიგანის ნაჭრებად. ისინი დაალაგეთ მრგვალ საცხობ ფორმაზე გადანაჭერით ქვემოთ.

პიცა-ღვეზელი სოკოთი და ლორით

5. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 40 წუთით.

პიცა-ღვეზელი სოკოთი და ლორით

შედეგი შესანიშნავი იქნება. ეს პიცა-ღვეზელი ჯდება საკმაოდ იაფი და მოსამზადებლადაც მარტივია. სინჯეთ და ისიამოვნეთ!

მასალის გამოყენების პირობები