ამ ცომის მოსამზადებლად აიღეთ 1.5 ჭიქა ფქვილი და 0 გრამი საფუარი

0
22
#post_seo_title

თუ საფუარიან ცომთან დიდხანს მუშაობა არ გსურთ, მაგრამ გემრიელი საშინაო პიცის მომზადება გინდათ, აუცილებლად სცადეთ ეს რეცეპტი. სწორედ ასე ამზადებენ იტალიელები!

მსგავსი ცომის მთავარი ღირსება იიმაშია, რომ გაცილებით სწრაფად მზადდება და ნაკლებ დროს წაგართმევთ.

სწრაფი ცომი პიცისთვის საფუარის გარეშე.

ეს პიცა მცენარეულ ზეთზე მზადდება. გამოდის თხელი და ხრაშუნა.

ამ ცომის მოსამზადებლად აიღეთ 1.5 ჭიქა ფქვილი და 0 გრამი საფუარი

ინგრედიენტები ცომისთვის

1,5 ჭიქა ფქვილი

4 ს. კ. მცენარეული ზეთი

1 ჩ კ. გამაფხვიერებელი

0,5 ჩ კ. მარილი

100 მლ წყალი

ამ ცომის მოსამზადებლად აიღეთ 1.5 ჭიქა ფქვილი და 0 გრამი საფუარი

მომზადება

გაცერით ფქვილი. მოხერხებულ ჭურჭელში აურიეთ გაცრიკი ფქვილი, მარილი და გამაფხვიერებელი. კარგად აურიეთ.

ამ ცომის მოსამზადებლად აიღეთ 1.5 ჭიქა ფქვილი და 0 გრამი საფუარი

2. გადაიტანეთ ღრმა ჯამში. ცენტრში ჩაღრმავება გააკეთეთ, ჩაასხით წყალი და მზესუმზირის ზეთი, შეიძლება ზეითუნიც.

ამ ცომის მოსამზადებლად აიღეთ 1.5 ჭიქა ფქვილი და 0 გრამი საფუარი

3. მოზილეთ ცომი, თავიდან კოვზით, შემდეგ ხელებით. მიიყვანეთ ერთგვაროვნობამდე. ცომი რბილი და ელასტიური უნდა იყოს.

ამ ცომის მოსამზადებლად აიღეთ 1.5 ჭიქა ფქვილი და 0 გრამი საფუარი

4. აცადეთ ნახევარი საათი და თამამად გამოაცხვეთ მისგან გემრიელი და არომატული პიცა.

ამ ცომის მოსამზადებლად აიღეთ 1.5 ჭიქა ფქვილი და 0 გრამი საფუარი

5. მითითებული ინგრედიენტებისგან მოზილეთ ცომი სისქით 2-3 მმ 1 ლანგარზე. ამ ცომისგან პიცა 10-15 წთ 180 გრადუსზე უნდა გამოცხვეს. ასევე გამოვა ტაფაზე მომზადებისასაც.

ამ ცომის მოსამზადებლად აიღეთ 1.5 ჭიქა ფქვილი და 0 გრამი საფუარი

ამ ცომის მოსამზადებლად აიღეთ 1.5 ჭიქა ფქვილი და 0 გრამი საფუარი

რაშია გემრიელი პიცის საიდუმლო?” ვკითხე ერთხელ ძველ იტალიელს პალერმოდან. “შიგთავსში?” მან კი მიპასუხა “ცდებით ქალბატონო, საქმე ცომშია და მხოლოდ მასში!”

იმისთვის რომ პიცა ნამდვილად გემრიელი გამოვიდეს, ცომი სწორად უნდა მოამზადოთ.

მასალის გამოყენების პირობები