ამის შემდეგ ჩვეულებრივი მეთოდით აღარ შევწვავ კარტოფილს

0
21
#post_seo_title

დაბრაწული კარტოფილი ყველას უყვარს, მაგრამ ცოტამ თუ იცის როგორ შეუნარჩუნოს მას ხრაშუნა კანი. განვიხილოთ რამდენიმე აუცილებელი წესი, რომელთა დაცვაც მოგიწევთ ასეთი სახის კერძის მისაღებად.

  1. უმჯობესია შეარჩიოთ მშრალი კარტოფილი, უფრო მეტი სახამებლის შემცველი, რომელიც სწრაფად იხარშება. ასეთ კარტოფილს ღია ყავისფერი კანი და თეთრი რბილობი აქვს.
  2. შეწვამდე გარეცხილი კარტოფილი კარგად უნდა გააშროთ, ასეთ შემთხვევაში ხრაშუნა კანი გარანტირებულია.
  3. კარტოფილი მხოლოდ იმ შემთხვევაში უნდა ჩაყაროთ ტაფაში, როცა მასში არსებული ცხიმი ,,აალდება”.
  4. კარტოფილს მარილი შეწვის ბოლოს უნდა მოაყაროთ, თორემ ის ჩაიშლება.

ამის შემდეგ ჩვეულებრივი მეთოდით აღარ შევწვავ კარტოფილს

ინგრედიენტები

  • 800 გ კარტოფილი
  • 15-20 გ პარმეზანი
  • მარილი გემოვნებით
  • ნახევარი ჩ. კ. პაპრიკა
  • ნახევარი ჩ. კ. მშრალი ნიორი
  • ნახევარი ჩ. კ. მშრალი ბაზილიკი
  • ერთი ჩ. კ. მშრალი კვლიავი
  • მარილი გემოვნებით
  • შავი პილპილი გემოვნებით
  • ოხრახუში ან კამა

მომზადება

1. გაფცქვენით და დაჭერით კარტოფილი პატარა კუბებად.

ამის შემდეგ ჩვეულებრივი მეთოდით აღარ შევწვავ კარტოფილს

2. კარტოფილის კუბები შეაშრეთ ქაღალდის ხელსახოცით. შემდეგ ტაფაში ჩაასხით ზეთი და კარგად გაახურეთ. ჩაყარეთ მასში კარტოფილი და შეწვით მაღალ ცეცხლზე, თავსახურის გარეშე. ეცადეთ ნაკლებად მოურიოთ.

ამის შემდეგ ჩვეულებრივი მეთოდით აღარ შევწვავ კარტოფილს

3. მზა კარტოფილს დაამატეთ მარილი, პილპილი, პაპრიკა, კვლიავი, ნიორი და ბაზილიკი. კარგად აურიეთ.

ამის შემდეგ ჩვეულებრივი მეთოდით აღარ შევწვავ კარტოფილს

4. შემწვარი კარტოფილი გადაიტანეთ საცხობ ფორმაში და ზემოდან დაახეხეთ ცოტა პარმეზანი. შედგით ღუმელში ხუთი წუთით. შემდეგ მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში ან კამა. მზად არის!

ამის შემდეგ ჩვეულებრივი მეთოდით აღარ შევწვავ კარტოფილს

როგორც ხედავთ, კარტოფილის იტალიურად მომზადება ძალიან იოლია. გემრიელად მიირთვით!

ეს უმარტივესი რეცეპტი გააზიარეთ სოცქსელებით!

მასალის გამოყენების პირობები