უგემრიელესი აჯაფსანდალი ზამთრისთვის
დავიწყოთ აჯაფსანდალის მომზდება ამგვარად: ბადრიჯანი არ იფრცქვნება, კუბიკებად დაჭრილს ვაყრით მარილს, ვასხამთ წყალს და ვტოვებთ სიმწარის გასაცლელად, შემდეგ ვღვრით წყალს ვავლებთ გამდინარ წყალს და მსუბუქად ვწურავთ. ბულგარულს ვაცლით თესლებს და ვჭრით. პომიდორს ვმდუღრავთ ვფრცქვნით და ვჭრით. ხახვს ვჭრით არც თუ ძალიან წვრილად ( ნუ საშუალიდ) მწარე წიწაკას და მწვანილს ვჭრით, ნიორს ვჭყლეტთ საჭყლეტით.
აჯაფსანდალი მზადდება საშუალო ცეცხლზე, დაიზღვიოთ თავი ქვაბის ძირზე მიკვრისა და მიწვისგან.
ბოლო ეტაპი ქვაბში მოთავსების თანმიმდევრობა: მწვანილის და ნივრის ჩაშვების შემდეგგაზზე უკვე ვდგამთ დიდ ქვაბს ქილებია და ხუფების სასტერილოდ.ვხრაკავთ ხახვს, შემდეგ მასში ვუშვებთ ბულგარულს და ვთუშავთ, შემდეგ საერთო მასაში მიდის ბადრიჯანი და მწარე წიწაკა, ვამატებთ დარჩენილ ზეთს სრულად, როდესაც ბადრიჯანი კარგად შეითუშება ვუმატებთ პომიდორს, შაქარს და მარილს, ველოდებით დუღილის დაწყებას, დუღილი დაიწყო და ვინიშნავთ საათს, უნდა იდუღოს ნახევარი საათი, პერიოდულად ვურევთ.
შემდეგ ვუშვებთ ნიორს და მწვანილს და ვადუღებთ კიდევ 15 წუთი. თან ისევ ვურევთ პერიოდულად.
მწვანილის და ნივრის ჩაშვების შემდეგ გაზზე უკვე ვდგამთ დიდ ქვაბს ქილების და ხუფების სასტერილიზებლად.
ვიღებთბ თუ არა ქილას მდუღარე წყლიდან ფრთხილად და ყურადღებით ვდებთ მასში მდუღარე მასას, კარგად ვტკეპნით მზა სადილის მასას ჰაერი რომ არ შეყვეს , ქილას ვავსებთ სულ პირამდე ვადებთ ზედ მდუღარედან ამოღებულ ხუფს და ვხუფავთ სახუფით.
ფრთხილად ვაბრუნებთ ქილას და ვდებთ თბილ სადგამზე. პროცესის დასრულებისთანავე ვფუთავთ ქილებს სანამ აჯაფსანდალი გაცივდება.
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi
მასალის გამოყენების პირობები