ოცი წელია ამ რეცეპტით ვაცხობ. ცხვება სწრაფად, მისი არომატი კი დიდხანს რჩება ჩემს სამზარეულოში!

0
32
#post_seo_title

ოცი წლის წინ ჟურნალში ამოვიკითხე თაფლიანი პეჩენიების რეცეპტი. მას შემდეგ ვაცხობ დიდი პორციებით, ნაწილს პატარა გურმანებს ვატან სკოლაში, დანარჩენით ბებოს ვუმასპინძლდები ჩაიზე. პეჩენია სულაც არ არის ხრაშუნა და მაგარი, პირიქით რბილი და ფაფუკია, ვათავსებ კონტეინერში და დიდხანს ინახება.

 

ოცი წელია ამ რეცეპტით ვაცხობ. ცხვება სწრაფად, მისი არომატი კი დიდხანს რჩება ჩემს სამზარეულოში!

თაფლის პეჩენია

ინგრედიენტები:

300 გ ფქვილი

2 ს/კ. თაფლი

150 გრამი შაქრის ფხვნილი

2 კვერცხი

1 ჩ/კ. დარიჩინი

1/2ჩ/კ. მუსკატის კაკალი

1/2 ჩ/კ. სოდა

მწიკვი მარილი

მომზადება:

 

ოცი წელია ამ რეცეპტით ვაცხობ. ცხვება სწრაფად, მისი არომატი კი დიდხანს რჩება ჩემს სამზარეულოში!

ორთქლის აბაზანაზე გაადნეთ თაფლი, დაუმატეთ შაქრის პუდრა, სანელებლები, სოდა, კვერცხი.

 

ოცი წელია ამ რეცეპტით ვაცხობ. ცხვება სწრაფად, მისი არომატი კი დიდხანს რჩება ჩემს სამზარეულოში!

ნელა დაამატეთ ფქვილი. ნუ შეგეშინდებათ თუ ცომი წებოვანი გამოვა.

 

ოცი წელია ამ რეცეპტით ვაცხობ. ცხვება სწრაფად, მისი არომატი კი დიდხანს რჩება ჩემს სამზარეულოში!

საცხობ ფორმაზე დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი, წაუსვით ცხიმი. სველი ხელით გააკეთეთ ცომით პატარა გუნდები და დააწყეთ ქაღალდზე.

 

ოცი წელია ამ რეცეპტით ვაცხობ. ცხვება სწრაფად, მისი არომატი კი დიდხანს რჩება ჩემს სამზარეულოში!

ზომაში იმატებს გამოცხობის დროს, ამიტომ ერთმანეთთან ძალიან ახლოს არ მოათავსოთ.

შედგით ღუმელში და გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 2-30 წუთი.

კარგად გააციეთ და შეინახეთ თავდახურულ კონტეინერში.

გემრიელად მიირთვით!

 

ოცი წელია ამ რეცეპტით ვაცხობ. ცხვება სწრაფად, მისი არომატი კი დიდხანს რჩება ჩემს სამზარეულოში!

შეინახეთ თაფლის დარიჩინიანი პეჩენიის რეცეპტი და გაუზიარეთ მეგობრებს!

 

 

მასალის გამოყენების პირობები

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ