ლეგენდარული “მინის ნამსხვრევები”- ლამაზი და გემრიელი.

0
120
#post_seo_title

ტორტი პეჩენიებით “მინის ნამსხვრევები”

ლეგენდარული “მინის ნამსხვრევები”- ლამაზი და გემრიელი. | შენი სუფრა

ინგრედიენტები

პეჩენიები 200 გრ

კივის არომატული ჟელე 90 გ

ლიმონის ჟელე 90 გრ

მარწყვის ჟელე 90 გ

ალუბლის ჟელე 90 გ

ფორთოხლის ჟელე 90 გ

იოგურტი 400 გრ

ნაღები 200 გრ

რძე 200 მლ

შაქრის პუდრა 200 გრ

ჟელატინი 4 ს.კ.

მომზადება

ამ დესერტისთვის, ნებისმიერი გემოვნების ჟელე შესაფერისია. მთავარი ის არის, რომ უნდა იყოს მინიმუმ 5. დაასხით თითოეულ ჟელეს 1.5 ჭიქა წყალი ცალ-ცალკე ჭურჭელში.

ჟელე დავჭრათ პატარა კუბიკებად და მოვათავსოთ ღრმა თასში ერთად. ნამცხვრის ფორმაში (დაახლოებით 23 x 33 სმ ზომის) ფსკერზე დავალაგოთ მჭიდროდ პეჩენიები.

ლეგენდარული “მინის ნამსხვრევები”- ლამაზი და გემრიელი. | შენი სუფრა

დაასხით ჟელატინს 0,5 ჭიქა ცივი რძე, 10 წუთის განმავლობაში დატოვეთ ნარევი, რომ გაფუვდეს. დარჩენილი რძე აადუღეთ შაქართან ერთად და აურიეთ ეს ორი ნარევი.

ურიეთ ნარევს, სანამ ჟელატინი არ გაიხსნება. შემდეგ გააციეთ. შეურიეთ ჟელატინის მასას იოგურტი და ათქვეფილი ნაღები 30% ცხიმიანობის.

ლეგენდარული “მინის ნამსხვრევები”- ლამაზი და გემრიელი. | შენი სუფრა

აურიეთ ეს მასა ფერად ჟელეებს და შემდეგ გადაანაწილეთ პეჩენიების ფენაზე.

ზემოდან ისევ პეჩენიის ფენა გაშალეთ, თავზე ხის დაფა დაადეთ, რომ პეჩენიამ კარგად შეიწოვოს კრემი. მოათავსეთ მინიმუმ 2 საათის განმავლობაში მაცივარში.

ლეგენდარული “მინის ნამსხვრევები”- ლამაზი და გემრიელი. | შენი სუფრა

ტორტი გადმოაბრუნეთ და ისე დაჭერით. ძალიან ლამაზია და ყველას მოსწონს ეს დესერტი, ვინც მიირთვა.

 

READ  “კომბოსტოს შარლოტა”- განუმეორებელი გემო და არომატი. მაგიდიდან ბოლო ნამცეციც კი გაქრა!

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ