წიწაკა ინარჩუნებს სურნელს და წვენს ღუმელში. ვამზადებ მხოლოდ ამ გზით. ეს კერძი ამ შემოდგომის უპირობო ჰიტია.

0
80
#post_seo_title

ფარშირებული წიწაკა თურქეთშიც დიდი პოპულარობით სარგებლობს. ეს რეცეპტი მეგობარმა მომიტანა ცხელი ქვეყნიდან, სადაც ის ადგილობრივებთან ერთად ცხოვრობდა. ძალიან მომეწონა და მას შემდეგ უკვე ამ რეცეპტით ვამზადებ. მართალია ოხრახუში და ქინძი უხდება, მაგრამ ექსპერიმენტის სახით სხვა მწვანილების დამატების შემდეგ მივხვდი, რომ საუკეთესო გამოდის. აუცილებლად სცადეთ კერძის მირთმევა არა ჩვენთვის კლასიკურ არაჟანთან, არამედ იოგურტთან ერთად. ძალიან არაჩვეულებრივი და გემრიელი გამოვა!

წიწაკა ინარჩუნებს სურნელს და წვენს ღუმელში. ვამზადებ მხოლოდ ამ გზით. ეს კერძი ამ შემოდგომის უპირობო ჰიტია. | შენი სუფრა

ინგრედიენტები

ბულგარული წიწაკა 8 ც

პომიდორი 2 ც

სტაფილო 1 ც

ხახვი 1 ც

ძროხის ხორცი 400 გრ

ბრინჯი 100 გრ

წყალი 150 მლ

მარილი 0,5 ჩ / კ

დაფნის ფოთოლი 1 ც

მწვანილი გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით

პაპრიკა გემოვნებით

მომზადება

გაასუფთავეთ და გახეხეთ სტაფილო. ხახვი დაჭერით წვრილად და მოშუშეთ ზეთში, შემდეგ დაამატეთ სტაფილო და კიდევ 2 წუთი ურიეთ.

ტაფაში ჩაყარეთ ფარშირებული ხორცი და შეწვით ბოსტნეულთან ერთად 2-3 წუთის განმავლობაში. ახლა დაამატეთ გარეცხილი ბრინჯი, მოურიეთ, დაუმატეთ მარილი, პილპილი და წიწაკა. ჩაასხით წყალი, აურიეთ, დააფარეთ და გააჩერეთ ბრინჯის მოხარშვამდე – დაახლოებით 10-15 წუთი. დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი.

წიწაკა ინარჩუნებს სურნელს და წვენს ღუმელში. ვამზადებ მხოლოდ ამ გზით. ეს კერძი ამ შემოდგომის უპირობო ჰიტია. | შენი სუფრა

წიწაკას ამოაცალეთ თესლები, ამოავსეთ გულსართით, პომიდორი რგოლებად დაჭერით და დააფარეთ თავზე წიწაკებს. ცხიმწასმულ ფორმაზე მოათავსეთ ფარშირებული წიწაკა.

წიწაკა ინარჩუნებს სურნელს და წვენს ღუმელში. ვამზადებ მხოლოდ ამ გზით. ეს კერძი ამ შემოდგომის უპირობო ჰიტია. | შენი სუფრა

წაუსვით წიწაკას მცენარეული ზეთი და დაამატეთ ცოტა წყალი. აცხვეთ 50 წუთის განმავლობაში 180 ° C ტემპერატურაზე. არ გამოტოვოთ მომენტი, როდესაც წიწაკა იწყებს შეწითლებას, მოასხით მას წვენი საცხობი ფურცლიდან, გადააფარეთ ოლგა და მოშუშეთ მომზადებამდე.

წიწაკა ინარჩუნებს სურნელს და წვენს ღუმელში. ვამზადებ მხოლოდ ამ გზით. ეს კერძი ამ შემოდგომის უპირობო ჰიტია. | შენი სუფრა

მეგობარმა მითხრა, რომ თუ ვეგეტარიანულად ამზადებენ ამ კერძს, ხორცი იცვლება ოსპით. მე ძალიან მომეწონა ორივენაირად და გირჩევთ თქვენც სცადოთ.

 

READ  ეს რეცეპტი თაობიდან თაობას გადაეცემა!

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ