ყოველთვის მაქვს მაცივარში. ნებისმიერ სალათს მირჩევნია.

0
102
#post_seo_title

პომიდვრის ნაჭრები ზამთრისთვის, როგორც ახალი

ჩემს ოჯახში მათ ნამდვილად არავინ ჭამს. ქმარს შეუძლია ხანდახან მწნილის ჭამა, შვილები კი წელიწადში ერთხელ ითხოვენ კომპოტს.  მხოლოდ საკუთარი თავისთვის, ზამთრისთვის მაინც ვემზადები. მე ვირჩევ სხვადასხვა საინტერესო რეცეპტს. ჩემი ერთ-ერთი ფავორიტია ზამთრისთვის დაჭრილი პომიდორი.

ახლახან გითხარით, როგორ მოვამზადოთ კიტრი ნედლად ზამთრისთვის. შემდეგ ბევრმა მკითხველმა იკითხა, რა უნდა გაეკეთებინა პომიდორთან. გაგახარებთ: მათთვისაც არის მსგავსი რეცეპტი. ზამთრისთვის პომიდვრის ნაჭრების გასაკეთებლად სანელებლებს საერთოდ არ ვიყენებ. ხახვი და ღვინის ძმარი კი გამოგადგებათ!

ყოველთვის მაქვს მაცივარში. ნებისმიერ სალათს მირჩევნია. | შენი სუფრა

ინგრედიენტები

პომიდორი 4 კგ

ხახვი 1 კგ

წყალი 3 ლ

მარილი 3 ს.კ.

შაქარი 4,5 ს.კ.

ღვინის ძმარი 150 მლ

მომზადება

საშუალო ზომის პომიდორი კარგად გარეცხეთ. გაფცქვენით ხახვი, დაჭერით თხელ ნახევრად რგოლებად. ჩავყაროთ ქილაში, დავასხათ მდუღარე წყალი, რომ სიმწარე გამოვიდეს.

პომიდორი დავჭრათ ნაჭრებად, ხახვის ნახევარი ჩაყარეთ ქილებში.  კონტეინერები და ხუფები ჯერ უნდა გაირეცხოს და სტერილიზდეს.

ყოველთვის მაქვს მაცივარში. ნებისმიერ სალათს მირჩევნია. | შენი სუფრა

პომიდვრის ნაჭრები მაგრად ჩატენეთ ხახვზე. დააფარეთ დაჭრილი ხახვის ნარჩენები. ახლა გააკეთეთ მარილწყალი. წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე.

წყალს დაუმატეთ მარილი, შაქარი და ღვინის ძმარი. სინამდვილეში, შეიძლება დაგჭირდეთ ნაკლები მარილწყალი. დათვალეთ ისე, რომ 1 ლიტრ წყალს დაუმატეთ 1 ს.კ.  მარილი, 1,5 ს.კ. შაქარი და 50 მლ ძმარი.

ყოველთვის მაქვს მაცივარში. ნებისმიერ სალათს მირჩევნია. | შენი სუფრა

როდესაც შაქარი და მარილი გაიხსნება, მარილწყალი მზად არის. ქილებში მოასხით პომიდორს. ახლა მოხურეთ ქილები ხუფებით, მოათავსეთ ღრმა ქვაბში.

შეავსეთ ქილები ყელამდე ცხელი წყლით და გაასტერილეთ 5 წუთის განმავლობაში. საჭმელი ქილებში მზად არის. გააცივეთ ოთახის ტემპერატურაზე.

ყოველთვის მაქვს მაცივარში. ნებისმიერ სალათს მირჩევნია. | შენი სუფრა

მივიღე 14 ქილა 0,5 ლიტრიანი შესანიშნავი ხარისხის შემცველობით. პომიდორს ზამთრისთვის ვინახავ სარდაფში, თუმცა რამდენიმეს ყოველთვის მაცივარში ვტოვებ. რა მოხდება, თუ სტუმრებს ან თქვენ თავად გსურთ ამ გემრიელი საჭმლის მირთმევა? დაე, ის ყოველთვის ხელთ იყოს!

 

READ  ორცხობილა “ქრიზანთემა” თქვენს გულს ნამდვილად მოიგებს

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ