ბებიამ მომცა ეს რეცეპტი. ის ამბობს, რომ გერმანიაში მხოლოდ ასეთ გემრიელობას აცხობდნენ!

0
30
#post_seo_title

ქიშმიშის ფუნთუშებს ვაკეთებ ნებისმიერი შემთხვევისთვის. ოჯახური ჩაის წვეულება შაბათ-კვირას, სტუმრების გასამასპინძებლად, შეხვედრა მეგობართან, ქეიფი უახლოეს მეგობრებთან ერთად. უბრალოდ სამუშაო დღესაც ვახერხებ ამ მარტივი ცომის მოზელას და ღუმელში შედგმას.

ბებიამ მომცა ამ საფუვრიანი ნამცხვრების რეცეპტი. მან ის დიდი ხნის წინ ისწავლა, როცა გდრ-ში ცხოვრობდა. ამბობს, რომ გერმანელი დიასახლისები მხოლოდ ასეთ გემრიელობებს აცხობდნენ. ეს რეცეპტი პოპულარული გახდა, რადგან გამოსაცხობად ძალიან მარტივი მოსამზადებელია და საჭიროა მხოლოდ ყველაზე საბიუჯეტო პროდუქტები.

როგორ მოვამზადოთ გერმანული საფუვრიანი ქიშმიშის ნამცხვრები

გერმანული ფუნთუშების მომზადებისას საინტერესო ტექნოლოგიაა გამოყენებული. საფუარის ცომი რამდენჯერმე უნდა დაკეცოთ,  შიგთავსით. ამ გზით ქიშმიში და შაქარი თანაბრად ნაწილდება მთელ დესერტში. გარდა ამისა, ცომეული გამოდის ფხვიერი და ლამაზი.

ინგრედიენტები

20 გ საფუარი

რძე 200 მლ

6 ს.კ. შაქარი

2 კვერცხი

100 გრ ქიშმიში

50 მლ მზესუმზირის ზეთი

1 მწიკვი მარილი

560 გრ ხორბლის ფქვილი

100გრ კარაქი

მომზადება

1. საფუარს დაასხით თბილი რძე, დაუმატეთ 2 ს.კ. შაქარი და აურიეთ.
2. საფუარის ნარევს დაუმატეთ კვერცხი, 450 გრ ფქვილი, მზესუმზირის ზეთი და მარილი, მოზილეთ ცომი. გადააფარეთ ცელოფანი და დატოვეთ თბილ ადგილას ნახევარი საათის განმავლობაში.

ბებიამ მომცა ეს რეცეპტი. ის ამბობს, რომ გერმანიაში მხოლოდ ასეთ გემრიელობას აცხობდნენ!

შეურიეთ დარბილებული კარაქი დარჩენილ შაქარს და ქიშმიშს. დაუმატეთ 110 გრ ფქვილი და შეურიეთ ინგრედიენტები.

ბებიამ მომცა ეს რეცეპტი. ის ამბობს, რომ გერმანიაში მხოლოდ ასეთ გემრიელობას აცხობდნენ!

4. სამუშაო ზედაპირზე ფქვილი მოაყარეთ და ცომი ფენად გააბრტყელეთ. ნახევარს მოაყარეთ ქიშმიშის ნარევი.

ბებიამ მომცა ეს რეცეპტი. ის ამბობს, რომ გერმანიაში მხოლოდ ასეთ გემრიელობას აცხობდნენ!

5. შიგთავსს დააფარეთ ცომის მეორე მხარე, მოჭერით კიდეები და მსუბუქად გააბრტყელეთ. ცომის ნახევარს კვლავ შიგთავსი მოაყარეთ. იგივე გააკეთე კიდევ ერთხელ.

ბებიამ მომცა ეს რეცეპტი. ის ამბობს, რომ გერმანიაში მხოლოდ ასეთ გემრიელობას აცხობდნენ!

6. ცომი გააბრტყელეთ გრძელ ფენად და დაჭერით ნაჭრებად.

ბებიამ მომცა ეს რეცეპტი. ის ამბობს, რომ გერმანიაში მხოლოდ ასეთ გემრიელობას აცხობდნენ!

7. თითოეული ნაწილის კუთხეები შევკრიბოთ ცენტრში.

ბებიამ მომცა ეს რეცეპტი. ის ამბობს, რომ გერმანიაში მხოლოდ ასეთ გემრიელობას აცხობდნენ!

8. საცხობ ფირფიტას დააფარეთ პერგამენტი, მოათავსეთ ფუნთუშები, გადააფარეთ პირსახოცი და გააჩერეთ 10 წუთი.
9. ფუნთუშებს წაუსვით მსუბუქად ათქვეფილი კვერცხი. საცხობი ფურცელი მოათავსეთ 180°C-მდე გახურებულ ღუმელში 25 წუთის განმავლობაში.

უბრალოდ შეხედეთ რა საყვარელია. სანამ ორცხობილა გაცივდება, გექნებათ დრო, რომ  მოამზადოთ ჩაი მთელი კომპანიისთვის. გაფრთხილებთ: ცომეული ბოლო ნამცეცამდე გაქრება. ასე რომ, იჩქარეთ აიღოთ ერთი ნაჭერი თქვენთვის!

მასალის გამოყენების პირობები

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ