როგორი ხაჭო მოუტანს ორგანიზმს მეტ სარგებელს – ცხიმიანი თუ უცხიმო?
ხაჭო აძლიერებს ჯანმრთელობას და აუმჯობესებს ფიგურას – მაგრამ რომელი ხაჭოს ვარიანტია უფრო სასარგებლო? ზოგი დარწმუნებულია, რომ ყველაზე სასარგებლო ხაჭო უცხიმოა, ზოგი კი, ბებიების მონაყოლით დარწმუნებულია, რომ რაც უფრო ცხიმიანია, მით უფრო სასარგებლოა.
დიეტოლოგი განმარტავს, რომ უცხიმო ხაჭო არ არის ისეთი კარგი, როგორც გვგონია. ასეთი ხაჭოს მოსამზადებლად რძეს აცლიან ცხიმს შედედების წინ; ამ შემთხვევაში ცხიმში ხსნადი ვიტამინების ნაწილი იკარგება. გარდა ამისა, უცხიმო ხაჭოს აქვს სპეციფიკური გემო, რომელიც ბევრს არ მოსწონს. თუ მაინც გადაწყვეტთ თქვენს რაციონში უცხიმო ხაჭოს ჩართვას, შეგიძლიათ „მეტი“ ცხიმი მიიღოთ ხაჭოს ჯამში ავოკადოს დამატებით. მართალია, მცენარეული ცხიმები არ შეცვლის ცხოველური ცხიმების დეფიციტს.
ხაჭო 9% ცხიმის შემცველობით შესანიშნავად აკმაყოფილებს ცხოველური ცხიმების მოთხოვნილებას და ხელს უწყობს საკვები ნივთიერებების შიმშილის თავიდან აცილებას. მისი შემადგენლობა ორგანიზმს მიაწვდის ყველაფერს, რაც საჭიროა ჰორმონალური დარღვევებისა და მრავალი დაავადებისგან დასაცავად.
რომელი ხაჭო აირჩიოთ?
აირჩიეთ ხაჭო იმის მიხედვით, თუ რა მიზნით არეგულირებთ დიეტას. თუ თქვენი მიზანი წონის დაკლებაა, მაშინ უცხიმო ხაჭო ჯობს. თუ კუნთების მასას იმატებთ ან ავადმყოფობისგან გამოჯანმრთელდებით, ცხიმიანი ხაჭო იდეალურია თქვენთვის.
https://www.bbc.co.uk/food/recipes
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi
მასალის გამოყენების პირობები