ფინური ტრადიციული კერძი – ორაგულის და ნაღების წვნიანი “ლოხიკეიტო”.

0
125
#post_seo_title

ორაგულის და ნაღების სუპი ფინური ტრადიციული კერძია. გამოირჩევა მდიდარი გემოთი. ინგრედიენტების ჩამონათვალი 6 პორციაზეა გათვლილი და თითოში 630 კალორიაა, ასე რომ, მას დიეტურს ვერ უწოდებთ. მაგრამ გამონაკლისის სახით შეგიძლიათ დღესასწაულებზე ან ოჯახურ წვეულებებზე გაინებივროთ თავი.

ორაგულის წვნიანი

ინგრედიენტები

ორაგული 600 გრ

კარტოფილი 600 გ

პომიდორი 2 ცალი

ხახვი 1 ცალი

ნაღები 500 მლ

დაფნის ფოთოლი 3 ცალი

წყალი 1.5 ლ

ზეითუნის ზეთი 3 ს.კ.

კარაქი 1 ს.კ.

ოხრახუში 1 კონა

შავი პილპილი გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

სტაფილო 1 ც.

მომზადება

სტაფილო გახეხეთ მსხვილ სახეხზე, ხახვი დაჭერით წვრილად და 3 ს.კ. ზეთში მოთუშეთ, რომელსიც შემდეგ წვნიანს მოამზადებთ.

ფინური ტრადიციული კერძი – ორაგულის და ნაღების წვნიანი “ლოხიკეიტო”. | შენი სუფრა

როდესაც ხახვი ოქროსფერს მიიღებს, დაამატეთ დაჭრილი პომიდორი და აურიეთ.

ფინური ტრადიციული კერძი – ორაგულის და ნაღების წვნიანი “ლოხიკეიტო”. | შენი სუფრა

დაასხით 1,5 ლიტრი სუფთა წყალი ბოსტნეულს. შემდეგ დაამატეთ წვრილად დაჭრილი კარტოფილი.  მოაყარეთ მარილი.

ფინური ტრადიციული კერძი – ორაგულის და ნაღების წვნიანი “ლოხიკეიტო”. | შენი სუფრა

ადუღეთ წვნიანი 15 წუთის განმავლობაში, შემდეგ ქვაბში დაამატეთ საშუალო ზომის ორაგულის ნაჭრები ან სხვა წითელი თევზი. მოურიეთ წვნიანს და დაამატეთ ხმელი ან ახალი დაჭრილი მწვანილი.

ფინური ტრადიციული კერძი – ორაგულის და ნაღების წვნიანი “ლოხიკეიტო”. | შენი სუფრა

წვნიანს დაამატეთ დაფნის ფოთოლი და ნაღები მაღალი ცხიმიანობით, მოხარშეთ წვნიანი კიდევ 10 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე.

 

author avatar
SheniSupra.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi
READ  საუცხოო რეცეპტები, რომელიც სეზონის ჰიტად იქცევა. მისი გემო პოპულარულია მრავალფეროვან კერძებში.

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ