თუ თქვენ მათ შორის ხართ, ვისაც ვერ წარმოუდგენია ჩაის ან ყავის სმა ტკბილის გარეშე და თან ცდილობს მარხვა დაიცვას და არ გაექცეს წონაც, ეს სამარხვო ტკბილეული აუცილებლად უნდა მოამზადოთ.
სამარხვო ტკბილეული ფინიკითა და კურაგით – არა მარტო სამარხვო, ნოყიერი და ამავე დროს სასარგებლო დესერტია, რომელიც ენერგიით აგავსებთ.
ინგრედიენტები
- 250 გ ფინიკი
- ასი გ სეზამი
- 150 გ ქეშიუ
- ერთი მწიკვი დარიჩინი
- 250 გ კურაგა
- 50 გ მზესუმზირას გული
- ერთი ს. კ. ფორთოხლის ცედრა
- ერთი მწიკვი ილი
მომზადება
1. კურკაგამოცლილი ფინიკი და კურაგა ჩაალბე მდუღარე წყალში 15 წუთით. გადაწურე, გააშრე და გაატარე ხორცსაკეპ მანქანაში.
2. თხილეული და სეზამის პორციის ნახევარი სწრაფად მოხალე ცხელ აერღუმელში და დაამატე ჩირის ნარევს.
3. მიღებული მასა გადაახვიე ძეხვის ფორმით, ამოავლე დარჩენილ სეზამში და შეახვიე პერგამენტის ქაღალდში. შედგი მაცივარში ორიოდ საათით. მზად არის!
შიგთავსი შეგიძლიათ შეცვალოთ სურვილისა და გემოვნების მიხედვით. მაგალითად, გამოიყენოთ ნიგოზი, შავი ქლიავისა და სხვადასხვა კენკრის ჩირი…
გემრიელად მიირთვით და არ დაგავიწყდეთ რეცეპტის გაზიარება მეგობრებისთვისაც!
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi