ცნობილი Food ბლოგერი Tatiana’s Kitchen shenisupra.ge -ს მკითხველს ექსკლუზიურად უზიარებს ჭადისა და ლობიოს უგემრიელეს რეცეპტს, რომელმაც ბავშვობაში დამაბრუნა – რაჭველი ბებიებისგან განებივრებულს, კეცის ჭადის და ლობიოს საოცარმა გემოებმა, ბავშვობის მოგონებები განმიახლა… ✨️ ამისთვის მადლობა ტატიანას shenisupra.ge -ს რედაქტორისგან ✨️🌸
რეცეპტი:
✅️ “გარეცხილი ლობიო მოვხარშე,
მოხარშული ლობიო გადავწურე, ცივი წყალი გადავავლე და დავწურე ხელით.
ცალკე დავაბლენდერე ნიგოზი, ხახვი, ნიორი, წიწაკა და დავუმატე ლობიოს.
✅️ შევკმაზე მარილით და ფხლის სუნელებით. დავუმატე დაჭრილი ქინძი და გავაფორმე ბროწეულის მარცვლებით.
✅️ კეცი ღუმელში გავაცხელე წინასწარ.
✅️ ჯამში ჩავყარე მჭადის ფქვილი და დავუმატე 1 ც ნედლი სიმინდის მარცვლები, ზეთი და ჩავზილე მინერალური წყლით.
✅️კეცზე დავაფინე სიმინდის ფუჩეჩი და მოვათავსე მჭადის მასა, ზემოდან ზეთი წავუსვი და დავაფინე სიმინდის ფუჩეჩი. გამოვაცხვე ღუმელში 250 გრადუსზე 35 წთ. გამოვიდა უგემრიელესობა!”
მასალის გამოყენების პირობები