ჰოლანდიური ხორცის რულეტი

0
166
{"remix_data":[],"remix_entry_point":"challenges","source_tags":["local"],"origin":"unknown","total_draw_time":0,"total_draw_actions":0,"layers_used":0,"brushes_used":0,"photos_added":0,"total_editor_actions":{},"tools_used":{"transform":1},"is_sticker":false,"edited_since_last_sticker_save":true,"containsFTESticker":false}

როგორ მოვამზადოთ ჰოლანდიური ხორცის რულეტი ღუმელში

ჰოლანდიური ხორცის რულეტი არაჩვეულებრივი ვარიანტია თუ რაიმე მარტივისა და  გემრიელის მომზადება მოგინდათ. ეს მადისაღმძვრელი ხორციანი კერძი გაგაოცებთ საოცარი გემოთი და მომზადების მარტივი ტექნოლოგიით.

გამომცხვარი რულეტი არაჩვეულებრივად სურნელოვანი გამოდის დაფქულ ხორცში დამატებული სანელებლების წყალობით. ხარშვისას აუცილებლად გამოიყენეთ მუსკატის კაკალი, დაფქული ქინძი და შავი პილპილი.  მზა კერძის სურნელი აუცილებლად შეიტყუებს ყველას სამზარეულოში!

ჰოლანდიური ხორცის რულეტი | შენი სუფრა

როგორ გამოვაცხოთ ჰოლანდიური ხორცის რულეტი

იმისათვის, რომ რულეტი ძალიან წვნიანი იყოს, ის უნდა მოიხარშოს ხახვზე. ჩვენ ასევე გირჩევთ საცხობი ჭურჭლის ძირში დაასხით წყალი და არომატისთვის დაუმატოთ დაფნის ფოთოლი და წიწაკა.

ინგრედიენტები

საქონლის ხორცი 1 კგ

პური 180 გრ

რძე 250 გრ

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

მუსკატის კაკალი 0,25 ს/კ

ქინძი 0,5 ჩ/კ

მწვანე ხახვი 30 გრ

მყარი ყველი 150 გრ

კვერცხი 3 ც.

წყალი 50 მლ

დაფნის ფოთოლი 1 ც

შავი პილპილი (ბარდა) 3 ც

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

ხახვი 1 ც.

მომზადება

კუბიკებად დაჭრილი თეთრი პურის ნაჭრები. შეავსეთ ისინი რძით.

ვრეცხავთ მწვანე ხახვს. დავფქვათ. მყარი ყველი გახეხეთ წვრილ სახეხზე. ყველაფერი პურს დაუმატეთ, მოაყარეთ მარილი, დაფქული შავი პილპილი, მუსკატის კაკალი და დაფქული ქინძი. ყველაფერს კარგად ვურევთ.

ჰოლანდიური ხორცის რულეტი | შენი სუფრა

ათქვიფეთ კვერცხები და დაუმატეთ სუხარი. ისევ აურიეთ ყველაფერი ერთგვაროვანი მასამდე.

ჰოლანდიური ხორცის რულეტი | შენი სუფრა

ხახვს ვასუფთავებთ. დავჭრათ ოთხკუთხედებად. მზესუმზირის ზეთით ცხიმწასმულ ფორმას ძირზე დავულაგოთ ხახვი.
წყალში დასველებული ხელებით ვაკეთებთ დაფქული ხორცის ორ დიდ რულეტს და ხახვზე გავანაწილოთ.

ჰოლანდიური ხორცის რულეტი | შენი სუფრა

საცხობ ფორმაში ჩაასხით წყალი. დაუმატეთ წიწაკის მარცვლები და დაფნის ფოთოლი. ვაგზავნით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 60 წუთის განმავლობაში.

მადისაღმძვრელი რულეტი ჰოლანდიური რეცეპტის მიხედვით მზად არის! დაჭერით ნაწილებად, შემდეგ მიირთვით გვერდით კერძთან ერთად. გამომცხვარი კარტოფილი პარმეზანით და მწვანილებით იდეალური ვარიანტია. ასეთი ბოსტნეულის  კერძთან ერთად, წვნიანი რულეტი სუფრიდან რამდენიმე წუთში გაქრება.

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ