შაბათი, აპრილი 26, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარიკერძებიროგორ გავხადოთ ხორცი უფრო ნაზი?

როგორ გავხადოთ ხორცი უფრო ნაზი?

ხორცის მომზადებისას მისი სინაზე ერთ-ერთი მთავარი ფაქტორია, რაც კერძის გემოსა და ხარისხს განსაზღვრავს. არსებობს რამდენიმე მეთოდი, რომლებიც დაგეხმარებათ რომ ხორცი  დარბილდეს და გახდეს უფრო არომატული და გემრიელი

ხორცი უნდა დაჭრათ სწორი მიმართულებით, ხორცის ბოჭკოები გავლენას ახდენენ მის სიმყარეზე. რეკომენდებულია, რომ დაჭრისას ბოჭკოების საწინააღმდეგო მიმართულებით გაჭრათ, რაც ხორცს უფრო რბილსა და მარტივად დასაღეჭს გახდის.

მარინადის გამოყენება მარინადი ერთ-ერთი საუკეთესო საშუალებაა ხორცის დასარბილებლად. მასში შეგიძლიათ გამოიყენოთ:

ლიმონის ან ძმრის მჟავა, რაც ხორცს აშუშებს;

კეფირი ან იოგურტი, რომლებიც ასევე ხელს უწყობენ რბილობას;

სოიოს სოუსი და ზეთის ნარევი არომატისა და სინაზის მისაცემად.

ფიზიკური დამუშავება ხორცის ჩაქუჩით დაჩეჩქვნა ხორცის ბოჭკოებს არღვევს და უფრო რბილს ხდის. ეს მეთოდი განსაკუთრებით კარგია საქონლისა და ღორის ხორცისთვის.

სოდისა და მარილის გამოყენება სოდის მცირე რაოდენობა ან მარილი შეიძლება რამდენიმე საათით დატოვოთ ხორცზე, შემდეგ კი წყლით ჩამორეცხოთ. ეს მეთოდი ხელს უწყობს ხორცის სტრუქტურის დარბილებას და მის უფრო ნაზ გემოს.

როგორ გავხადოთ ხორცი უფრო ნაზი? | შენი სუფრა

ნელი მოხარშვა ან დაბალ ტემპერატურაზე შეწვა ხანგრძლივი ხარშვა ან დაბალ ტემპერატურაზე გამოცხობა ხორცს უფრო წვნიანსა და რბილს ხდის.

ხილის ფერმენტები ანანასი, პაპაია და კივი შეიცავს ბუნებრივ ფერმენტებს, რომლებიც ხორცის ცილებს შლიან და რბილს ხდის. მათი პიურეს სახით დამატება მარინადში შესანიშნავი იდეაა.

თუ გინდათ, რომ ხორცი იყოს ნაზი და გემრიელი, გამოიყენეთ ზემოთ მოცემული მეთოდები. სწორი მომზადების ტექნიკა და ბუნებრივი რბილობის საშუალებები თქვენს კერძებს განსაკუთრებულ გემოს შესძენს!

 

author avatar
SheniSupra.ge
#drpkhakadze
READ  გთავაზობთ ჯანსაღი ლანჩის იდეას - ინდაურისა და კიტრის სენდვიჩი
მსგავსი სიახლეები

[fetch_posts]

- Advertisment -spot_img

ბოლო სიახლეები