
832კერძი უმარტივესია, მაგრამ ძალიან გემრიელი. მოამზადეთ დაბეგვილი ხორცი
დაბეგვილი ხორცი ძალიან მარტივად მოსამზადებელია. უბრალოდ, შეურიეთ ლიმონის, არაჟნისა და ხახვის ნაზავში და მომზადებამდე შედგით მაცივარში 2 დღით. შეწვამდე კი დაუმატეთ დანარჩენი ინგრედიეტები და მოურიეთ.
ინგრედიენტები
300 გრ ხორცი
1 ს.კ. სახამებელი
2 ს.კ. არაჟანი
1 კვერცხი
2 ს.კ. ზეთი
1 ს.კ. ლიმონის წვენი
1 ც ხახვი
მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით
მომზადება
დაჭერით წვრილად ხორცი, მოათავსეთ ქვაბში. დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი, კვერცხი, ლიმონის წვენი, სახამებელი, არაჟანი, მარილი და პილპილი. დააფარეთ თავსახური და დატოვეთ 15 წუთით.
გაახურეთ ტაფაზე ზეთი. კოვზით დაასხით ხორცის მასა მრგვალი ალადების მსგავსად. დააფარეთ თავსახური და შეწვით სანამ ხორცი არ გათეთრდება, შემდეგ გადააბრუნეთ და შეწვით თავსახურის გარეშე.
თუ აღმოსავლური გემოები გიყვართ, ჩაანაცვლეთ არაჟანი 2 ს.კ. სოიოს სოუსით, დაამატეთ 1 ჩ.კ. გახეხილი ჯანჯაფილი და კუნჯუთი გემოვნებით. უჩვეულო და უგემრიელესი კერძი გამოვა. გაუზიარეთ ეს რეცეპტი მეგობრებს!
#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi