ქათმის წვნიანი ყველის ბურთულებით

0
36
#post_seo_title

წვნიანი ძალიან სასარგებლოა ორგანიზმისთვის. თუმცა ბევრ ადამიანს, ზრდასულსა თუ ბავშვს – ნაკლებად მოსწონს ის და მშრალი კერძის მირთმევას ამჯობინებს. ჩვენ შემოგთავაზებთ ისეთი ქათმის სუფის რეცეპტს, რომლის გასინჯვის შემდეგ სრულად შეიცვლით აზრს წვნიან კერძზე.

ინგრედიენტები

  • 700 გ ქათმის ბარკალი
  • ასი გ სტაფილო
  • ნახევარი კგ კარტოფილი
  • ორი ს. კ. ზეთი
  • ასი გ მაგარი ყველი
  • 70 გ წვრილი ვერმიშელი
  • 3 ლ წყალი
  • 150 გ ხახვი
  • 50 გ კარაქი
  • ასი გ ფქვილი
  • ერთი ცალი კვერცხი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადება

  1. ქათმის ბარკალი გარეცხე, დაასხი წყალი, წამოადუღე და მოხადე ქაფი. ხარშე 40 წუთი.

ქათმის წვნიანი ყველის ბურთულებით

  1. შეურიე ერთმანეთს დარბილებული კარაქი, კვერცხი, ფქვილი, გახეხილი ყველი და ცოტა მარილი. მოზილე ყველის ცომი და მოამზადე მისგან პატარა ბურთულები.

ქათმის წვნიანი ყველის ბურთულებით

  1. ბოსტნეული გაფცქვენი და დაჭერი კუბებად. სტაფილო და ხახვი მოშუშე ზეთში 5-7 წუთის მანძილზე.

ქათმის წვნიანი ყველის ბურთულებით

  1. ხორცი ამოიღე ბულიონიდან და ჩაყარე მასში მოშუშული ბოსტნეული და კუბებად დაჭრილი კარტოფილი. როცა წამოდუღდება – ყველის ბურთულები და მარილი. ხარშე 15 წუთი.

ქათმის წვნიანი ყველის ბურთულებით

  1. ხორცს გამოაცალე ძვლები და დააბრუნე ბულიონში. ჩაამატე ვერმიშელიც და ხარშე 5 წუთი.

ქათმის წვნიანი ყველის ბურთულებით

გადმოდგი და მოაყარე დაჭრილი მწვანილი გემოვნებით. უგემრიელესი წვნიანი მზად არის! შეგერგოთ!

გაუზიარეთ ეს რეცეპტი თქვენს მეგობრებს!

მასალის გამოყენების პირობები