სწრაფი ღვეზელი საფუარიანი ცომით

0
15
#post_seo_title

ბევრი დიასახლისი გაურბის საფუარიან ცომს, რადგან ეს პროცესი ერთულებათ. თუმცა არსებობს აღნიშნული ცომის მომზადების უფრო მარტივი მეთოდიც. ის მზადდება სწრაფად და თან მზადების პროცესი საინტერესოა. უხდება ყველა სახის შიგთავსი – ტკბილიც და არატკბილიც.

რეცეპტის განსაკუთრებულობა მდგომარეობს ღვეზელის ფორმირებაში. სცადეთ და აუცილებლად მოგეწონებათ.

ინგრედიენტები

  • 250 გ კარაქი
  • 250 მლ რძე
  • 1 ს. კ. შაქარი
  • 1 ჩ. კ. მარილი
  • 11 გ საფუარი
  • 500 გ ფქვილი
  • 4 კვერცხი
  • 180 გ მწვანე ხახვი

მომზადება

1. მოხარშეთ კვერცხი, გააციეთ და დაჭერით პატარა კუბებად. მწვანე ხახვიც დაჭერით. 50 გ კარაქი კი გაადნეთ, დაამატეთ მას კვერცხი, 0,5 ჩ. კ. მარილი და მწვანილი. კარგად აურიეთ. ღუმელი გაახურეთ 180 გრადუსამდე.

სწრაფი ღვეზელი საფუარიანი ცომით

2. დარჩენილი კარაქი გაადნეთ, ცხელშივე ჩაასხით ცივი რძე და აურიეთ. დაამატეთ შაქარი, 0,35 ჩ. კ. მარილი და საფუარი. აურიეთ სათქვეფით, სანამ შაქარი სრულად არ გაიხსნება. დატოვეთ სითბოში 5 წუთით.

სწრაფი ღვეზელი საფუარიანი ცომით

3. ნარევი ჩაასხით დიდ ჯამში, თანდათან დაამატეთ გაცრილი ფქვილი და აურიეთ კოვზით. ცომი მოზილეთ და გადაიტანეთ ფქვილმოყრილ მაგიდაზე. ის უნდა იყოს რბილი, მაგრამ ხელებს არ უნდა ეკრობოდეს.

სწრაფი ღვეზელი საფუარიანი ცომით

4. ცომი გაყავით 6 თანაბარ ნაწილად. თითოეული ნაწილი გააბრტყელეთ თხელი და ნახევრად გამჭვირვალე ფირფიტის სახით – ზომით 45სმ/25სმზე. შიგთავსი მოათავსეთ ფართო ნაპირზე და გადაახვიეთ მჭიდროდ რულეტის სახით. დაუმაგრეთ ბოლოები.

სწრაფი ღვეზელი საფუარიანი ცომით

5. ჩაყავით ხელი ფქვილში და შემდეგ დაწოლითი მოძრაობით რულეტი გაყავით სათითაო ღვეზელებად. ღვეზელის ნაპირები მოათავსეთ ქვემოთ და დაალაგეთ ისინი საცხობზე. გამოაცხეთ 25 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერს მიიღებს.

სწრაფი ღვეზელი საფუარიანი ცომით

ღვეზელი გამოდის თხელი, ნაზი ცომისა და დიდი რაოდენობით შიგთავსის მქონე. ცხელი სახით ის ფხვიერია, ხოლო გაციების შემდეგ რბილდება. ის მეორე დღესაც საკმაოდ გემრიელი იქნება.

მასალის გამოყენების პირობები