რაც ეს შევიტყვე თევზს ჩვეულებრივად აღარ ვწვავ, გირჩევთ თქვენც სცადოთ

0
81
#post_seo_title

დღევანდელი ჩვენი რეცეპტი ერთგვარი ექსპერიმენტის შედეგია, რომელმაც ნამდვილად გაამართლა. ხახვის წვენში მომზადებული თევზი გამოდის ხრაშუნა და უგემრიელესი, თითქოს მაყალზეა შემწვარი – იგივე ხრაშუნა კანი და იგივე არომატი აქვს. აუცილებლად განახორციელეთ ეს შესანიშნავი რეცეპტი პრაქტიკაში და ისიამოვნეთ კერძის მდიდრული გემოთი.

რაც ეს შევიტყვე თევზს ჩვეულებრივად აღარ ვწვავ, გირჩევთ თქვენც სცადოთ | შენი სუფრა

ინგრედიენტები

  • სამი ცალი კალმახი
  • 200 გ კარაქი
  • სამი ცალი ხახვი
  • სიმინდის ფქვილი გემოვნებით
  • მარილი გემოვნებით
  • შავი დაფქული პილპილი გემოვნებით

მომზადება

1. თევზი გაასუფთავე და კარგად გარეცხე. ორივე მხარეს გაუკეთე პარალელური ნაჭდევები – სავარაუდო სიგანის ნაჭრის ზომის მიხედვით.

რაც ეს შევიტყვე თევზს ჩვეულებრივად აღარ ვწვავ, გირჩევთ თქვენც სცადოთ | შენი სუფრა

2. ხახვი გაფცქვენი და დაჭერი ძალიან წვრილად. შემდეგ გადაიტანე მარლაში და კარგად გაწურე. ხახვის წვენი მოაგროვე თასში.

რაც ეს შევიტყვე თევზს ჩვეულებრივად აღარ ვწვავ, გირჩევთ თქვენც სცადოთ | შენი სუფრა

3. კალმახი უხვად ჩაალბე ხახვის წვენში. მოაყარე მარილი და პილპილი.

რაც ეს შევიტყვე თევზს ჩვეულებრივად აღარ ვწვავ, გირჩევთ თქვენც სცადოთ | შენი სუფრა

4. დიდ ტაფაზე გაადნე კარაქი. თითოეული თევზი ამოავლე ფქვილში ორივე მხრიდან და მოათავსე ტაფაზე. შეწვი ხრაშუნა ქერქის წარმოქმნამდე.

რაც ეს შევიტყვე თევზს ჩვეულებრივად აღარ ვწვავ, გირჩევთ თქვენც სცადოთ | შენი სუფრა

შეგიძლია გამოიყენო ნებისმიერი თევზი: სიბასი, დორადო, კამბალა, ვარდისფერი ორაგული…

აღნიშნული შეწვის ტექნოლოგია თავის საქმეს აკეთებს და თევზს განუმეორებელ არომატულ გემოს ანიჭებს. რა თქმა უნდა, მომზადება შეგიძლია ტაფის გარეშეც – მაყალზე ან გრილზე.

გემრიელად მიირთვით! ეს განსხვავებული რეცეპტი კი თქვენს მეგობრებსაც გაუზიარეთ!

READ  ყველა ბლინი ხელოვნების ნიმუშს ჰგავს. უკეთესი რეცეპტი ჯერ არ შემხვედრია.