პასტას რეცეპტი სოკოთი – იგრძენით თავი იტალიაში!

0
18
#post_seo_title

იმისთვის, რომ ეს გემრიელი იტალიური კერძი დავაგემოვნოთ, არაა საჭირო ლეონარდო და ვინჩის სამშობლოში ჩავიდეთ, ნამდვილ იტალიურ პასტას სოკოთი საკუთარ სამზარეულოშიც წელიწადის ნებისმიერ სეზონზე მოამზადებთ!

ყველა პროდუქტი მარტივი და ხელმისაწვდომია, მომზადებას კი 20 წთ სჭირდება.

პასტას რეცეპტი სოკოთი – იგრძენით თავი იტალიაში!

კერძი, რომლის რეცეპტსაც გაგანდობთ, კუჭს ნამდვილ დღესასწაულს მოუწყობს!

პასტას რეცეპტი სოკოთი – იგრძენით თავი იტალიაში!

ინგრედიენტები ცომისთვის

  • 350 გ მაკარონი
  • 400 გ სოკო
  • 1 ცუკინი
  • 1 ხახვი
  • 2–3 კბილი ნიორი
  • 100 გ ყველი პარმეზანი
  • 50–70 გ მწვანილი
  • მარილი, პილპილი
  • მზესუმზირის ზეთი შეწვისთვის

პასტას რეცეპტი სოკოთი – იგრძენით თავი იტალიაში!

მომზადება

  1. ცუკინი გარეცხეთ და დაჭერით ფირფიტებად, ნიორი დაჭყლიტეთ. ხახვი დაჭერით წვრილ ნახევარწრეებად. ყველი გახეხეთ.პასტას რეცეპტი სოკოთი – იგრძენით თავი იტალიაში!
  2. შამპანიონები გარეცხეთ და თხლად დაჭერით.პასტას რეცეპტი სოკოთი – იგრძენით თავი იტალიაში!
  3. ხახვი ნიორთან ერთად შეწვით ტაფაზე ცოტაოდენ მზესუმზირის ზეთში. დაამატეთ სოკო, მარილი, პილპილი გემოვნებით და შეწვით 5-7 წთ-ის მანძილზე.პასტას რეცეპტი სოკოთი – იგრძენით თავი იტალიაში!
  4. ქვაბში ჩაასხით წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე. მოხარშეთ მაკარონი . 5 წუთით ადრე მომზადების დასრულებამდე, მაკარონს ცუკინი დაუმატეთ.პასტას რეცეპტი სოკოთი – იგრძენით თავი იტალიაში!
  5. მზა მაკარონს ცუკინისთან ერთად დაუმატეთ სოკოს და ხახვის მასა და აურიეთ. თუ საჭიროა გადაასხით სითხე, რომელშიც მაკარონი იხარშებოდა. ჩათუშეთ პასტა ტაფაზე ნელ ცეცხლზე, 2-3 წთ.პასტას რეცეპტი სოკოთი – იგრძენით თავი იტალიაში!
  6. გაანაწილეთ თეფშებზე, მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მარილი და გახეხილი პარმეზანი.პასტას რეცეპტი სოკოთი – იგრძენით თავი იტალიაში!

გთავაზობთ კერძის მომზადების კიდევ ერთ ვარიანტს. ამ რეცეპტში მაკარონს 80გ ნაღები დაუმატეთ.

მომზადება

  1. აიღეთ ღრმა ქვაბი, ისეთი, მაკარონი რომ ადვილად მოთავსდეს. მოათავსეთ მასშ სპაგეტი, სოკო, ცუკინი, ნიორი, დაასხით წყალი. დაუმატეთ მარილი და წიწაკა გემოვნებით.
  2. მიიყვანეთ ადუღებამდე, შეამცირეთ ცეცხლი და მოხარშეთ ნელ ცეცხლზე, არ დაახუროთ თავზე, სანამ მაკარონი მზად არ იქნება  (8-10 წთ.) დაუმატეთ პარმეზანი, ნაღები, დაჭყლეტილი მწვანილი და საგულდაგულოდ აურიეთ.
  3. პასტას რეცეპტი სოკოთი – იგრძენით თავი იტალიაში!

მასალის გამოყენების პირობები