ვხარშავ კარტოფილს, ვჭრი სალიამის, შემდეგ ვახვევ – 20 წუთი გაზქურაში და თითებს ჩაიკვნეტთ!

0
7
#post_seo_title

როცა მაცივარს აღებთ და გუშინდელ პიურეს, ყველის ნაჭერს და ცოტაოდენ სალიამის ხედავთ, ფარ-ხმალს ნუ დაყრით, შეგიძლიათ ეს ტრიო პიკანტურ კერძად აქციოთ.

ინგრედიენტები
  • 1,5 კგ კარტოფილი
  • 0,5 ჭიქა ხორბლის ფქვილი
  • 2 კვერცხი
  • 150–200 გ სალიამი
  • 150 გ ყველი
  • 1,5 ჩ.კ. ორეგანო
  • 1 ჩ.კ. ნივრის ფხვნილი
  • 1 ჩ.კ. ხმელი რეჰანი
  • მარილი, პილპილი გემოვნებით

ვხარშავ კარტოფილს, ვჭრი სალიამის, შემდეგ ვახვევ – 20 წუთი გაზქურაში და თითებს ჩაიკვნეტთ!

მომზადება

მოხარშეთ გასუფთავებული კარტოფილი, გააკეთეთ პიურე და გამოიყენეთ უკვე გასუფთავებული პიურე.

ვხარშავ კარტოფილს, ვჭრი სალიამის, შემდეგ ვახვევ – 20 წუთი გაზქურაში და თითებს ჩაიკვნეტთ!

მოაყარეთ პიურეს მარილი, პილპილი, ორეგანო, რეჰანი, ნივრის ფხვნილი, კვერცხი და ფქვილი. საგულდაგულოდ აურიეთ ყველა ინგრედიენტი.

ვხარშავ კარტოფილს, ვჭრი სალიამის, შემდეგ ვახვევ – 20 წუთი გაზქურაში და თითებს ჩაიკვნეტთ!

წვრილ ნაჭრებად დაჭერით სალიამი, დააწყვეთ პერგამენტის ქაღალდზე, ზევიდან კარტოფილის პიურეთი დაფარეთ.

ვხარშავ კარტოფილს, ვჭრი სალიამის, შემდეგ ვახვევ – 20 წუთი გაზქურაში და თითებს ჩაიკვნეტთ!

წვრილად დაჭერით ყველი და დააწყვეთ პიურეზე, ისე რომ მთლიანად დაფაროთ.

ვხარშავ კარტოფილს, ვჭრი სალიამის, შემდეგ ვახვევ – 20 წუთი გაზქურაში და თითებს ჩაიკვნეტთ!

შემდეგ მთლიანად როლის მსგავსად გადაატრიალეთ, დატოვეთ პერგამენტის ქაღალდში გამოცხობისას. მიკროტალღური ღუმელი 180 გრადუსზე გააცხელეთ და კერძი 20 წუთით მოათავსეთ.

ვხარშავ კარტოფილს, ვჭრი სალიამის, შემდეგ ვახვევ – 20 წუთი გაზქურაში და თითებს ჩაიკვნეტთ!

ეს ორიგინალური მზა კერძი  შეგიძლიათ მწვანილით, პომიდვრით ან საყვარელი სოუსით მორთოთ.

ვხარშავ კარტოფილს, ვჭრი სალიამის, შემდეგ ვახვევ – 20 წუთი გაზქურაში და თითებს ჩაიკვნეტთ!

იმისთვის, რომ მისი მომზადება უფრო გაგიმარტივდეთ, უყურეთ ვიდეოს:

კარტოფილის და ძეხვის რულეტი მოუხდება როგორც რიგით ვახშამს, ისე სადღესასწაულო სუფრას. ის ყოველთვის დიდი პოპულარობით ისარგებლებს სტუმრებში.

მასალის გამოყენების პირობები