როგორ მოვამზადფოთ მარტივად ვაშლის ჯემი
ვაშლის ჯემი შეგიძლიათ გამოიყენოთ ასევე ფუნთუშებისა და ტორტების შიგთავსში. ან შეგიძლიათ უბრალოდ წაუსვით პურის ნაჭერზე საუზმეზე.
დაგჭირდებათ: ვაშლი — 2 კგ; შაქარი— 1,6 კგ; ორი ლიმონი
მომზადების წესი:
ვაშლებს გააცალეთ კანი, ამოიღეთ გული, შემდეგ გახეხეთ და უხვად მოაწურეთ ორი ლიმონის წვენი, რომ ვაშლი ჰაერთან ზემოქმედებისას არ გამუქდეს. შემდეგ მოათავსეთ გახეხილი ვაშლი ქვაბში, დაუმატეთ შაქარი და 4 სუფრის კოვზი წყალი და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით ორნახევარი საათის განმავლობაში, ხშირად ურიეთ.
როდესაც სქელი, გლუვი ჯემი გექნებათ, გადაიტანეთ მინის ქილებში, გააციეთ და შემდეგ მჭიდროდ დაახურეთ თავსახური. ის უნდა ინახებოდეს გრილ, მშრალ, ბნელ ადგილას დაახლოებით ერთი წლის განმავლობაში.
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi