დედა ბავშვობაში მიკეთებდა ხოლმე ამ ტორტს. ეს რეცეპტიც მისგან ვისწავლე.

0
7
#post_seo_title

ამ მშვენიერი რეცეპტით დამზადებულ ტორტს ქალის ლამაზი სახელი “ნატაშა” უწოდეს.

ბევრი ადამიანისთვის ის ბავშვობიდანაა ნაცნობი. მსუბუქი, კარგად გაზავებული ტორტი ყაყაჩოთი და თხილით პირში დნება და ნოსტალგიურ ბავშვურ მოგონებებს გვიღვიძებს.

დედა ბავშვობაში მიკეთებდა ხოლმე ამ ტორტს. ეს რეცეპტიც მისგან ვისწავლე.

ინგრედიენტები
  • 1 კვერცხი
  • 150 გ ფქვილი
  • 250 გ არაჟანი
  • 400 გ შაქარი
  • 7 გ სოდა
  • 160 გ თხილი
  • 160 გ ქიშმიში
  • 60 გ ყაყაჩო
  • 60 გ ცუკატები

დედა ბავშვობაში მიკეთებდა ხოლმე ამ ტორტს. ეს რეცეპტიც მისგან ვისწავლე.

მომზადება

ეს რეცეპტი ადვილი გამოსავალია ექსპერიმენტების მოყვარული მზარეულებისთვის. ინგრედიენტები შეგიძლიათ ცვალოთ. უბრალოდ, თავიდან ფენები უნდა მოამზადოთ. ამისთვის ცომი ასე კეთდება: ათქვიფეთ კვერცხი შაქართან, დაამატეთ არაჟანი და სოდა. შემდეგ ნელ-ნელა ამატეთ ფქვილი.

როცა ცომი სქელი არაჟნის მსგავს მასას დაემსგავსება, ოთხ ნაწილად გაყავით. თითოეულ ნაწილს დაუმატეთ შიგთავსი და საგულდაგულოდ აურიეთ.

დედა ბავშვობაში მიკეთებდა ხოლმე ამ ტორტს. ეს რეცეპტიც მისგან ვისწავლე.

იქამდე, სანამ ცომში თხილს დაამატებთ, კარგად დაჭყლიტეთ.

ცომის მეორე ნაწილს ცუკატები დაუმატეთ.

დედა ბავშვობაში მიკეთებდა ხოლმე ამ ტორტს. ეს რეცეპტიც მისგან ვისწავლე.

ქიშმიში დამატებამდე გამოაშრეთ.

დედა ბავშვობაში მიკეთებდა ხოლმე ამ ტორტს. ეს რეცეპტიც მისგან ვისწავლე.

მეოთხე ნაწილს დაუმატეთ ყაყაჩო.

დედა ბავშვობაში მიკეთებდა ხოლმე ამ ტორტს. ეს რეცეპტიც მისგან ვისწავლე.

შეახვიეთ გამოსაცხობ ქაღალდში და გამოაცხვეთ თითოეული ფენა.

ახლა კრემი მოამზადეთ. აურიეთ არაჟანი შაქართან და დაუმატეთ ცოტა ვანილინი. წაუსვით მასა ფენებს.

დედა ბავშვობაში მიკეთებდა ხოლმე ამ ტორტს. ეს რეცეპტიც მისგან ვისწავლე.

სასურველია თუ ტორტს ღამით მაცივარში დატოვებთ. ამ შემთხვევაში რბილი იქნება.

დედა ბავშვობაში მიკეთებდა ხოლმე ამ ტორტს. ეს რეცეპტიც მისგან ვისწავლე.

ნოსტალგიის აღმძვრელი კერძი ნამდვილად გასიამოვნებთ.

დედა ბავშვობაში მიკეთებდა ხოლმე ამ ტორტს. ეს რეცეპტიც მისგან ვისწავლე.

მასალის გამოყენების პირობები